NHD: Job Dragtsma blijft hoofdtrainer in seizoen 2022/2023

door Gerard Klaver

ALKMAAR – De kogel is door de kerk! Hoofdtrainer Job Dragtsma is ook in het seizoen 2022/2023 verbonden aan AFC’34. De 66-jarige Alkmaarder gaat daarmee zijn 5e seizoen in bij onze vereniging.  Daarnaast is afgesproken dat Thomas Bart (29), die nu nog trainer is van het 023 (opleidings-)team, doorschuift naar de hoofdmacht en samen met de huidige assistent-trainer Jurgen Metselaar (29) de ondersteuning gaan verzorgen.

De club is blij met het feit dat Job Dragtsma met al zijn kennis en routine nog minimaal een jaar langer in dienst blijft, waarbij de rol van de eigen jeugdtrainers Jurgen Metselaar en Thomas Bart meer invulling gaat krijgen.
Dat is namelijk de uitgestippelde route welke AFC’34 de komende jaren voor ogen heeft. Het zelf opleiden van trainers staat bij de jeugdopleiding al goed in de steigers, nu is het ook zaak om voor het eerste zondag-elftal een eigen gezicht voor de groep te krijgen. Een trainer uit de eigen geledingen dus, met alle voordelen van dien. Job Dragtsma heeft samen met de beleidsmakers en de net genoemde trainers aangegeven in dit proces een begeleidende, stimulerende en adviserende rol te willen geven. Zo krijgen Jurgen Metselaar en Thomas Bart alle ruimte om hun eigen ideeën bij het eerste te ontplooien, waarbij de stip aan de horizon (het hoofdtrainerschap) een uitdagend doel is.
Jim Sligting namens het technisch kader:,,Wij zijn blij nog weer een jaar de ervaring van Job te kunnen gebruiken. Op deze manier kunnen wij verder bouwen aan onze ambities. Er is op dit moment rust en een duidelijke koers, nu is het tijd voor een volgende stap. Met toevoeging van de kwaliteiten en energie van Jurgen en Thomas denken wij hier aan te gaan voldoen. Met deze brug willen we uiteindelijk in de nieuw te vormen 4e divisie komen”.

Hoofdtrainer Job Dragtsma van AFC’34, geflankeerd door Jurgen Metselaar (links) en Thomas Bart (foto: Jos Ruiters)